Woonaccessoires
Woonaccessoires
Woonaccessoires onlineWoondecoratieTafeldecoratieTuindecoratieArtikelen WoonaccessoiresContact & LinksBlog Artikelen
Interieur

Interieur

Als je een nieuwe woning hebt, dan wil je jouw woning leuk inrichten op een wijze, dat jij je er thuis voelt. Een interieur is dus vooral heel persoonlijk en hangt af van de wensen van de bewoner(s). Hoewel elke interieurstijl gecombineerd kan worden met elkaar, of als je juist niet perse een bepaalde interieurtrend wilt volgen, toch zijn er vele interieurstijlen te herkennen. Je kunt een interieurstijl geheel volgens de regels doen, maar ook kan je bepaalde onderdelen van een bepaalde stijl weglaten of toevoegen. Enkele van de vele interieurstijlen die er zijn:

Industrieel interieur

Wil je het allemaal niet te netjes en te strak hebben, dan zal een industrieel interieur vast wel bij je passen. Deze stijl ontleent zich van de oude grote fabrieksgebouwen uit de 19e eeuw. Deze stijl is dan ook ideaal als je een ruimte hebt met grote ramen en hoge plafonds. De kenmerken van een industrieel interieur zijn vooral de ruwe materialen die gebruikt worden. Muren die onafgewerkt zijn en waar beton en baksteen te zien is. Ook mogen afvoerbuizen en kabels gezien worden en je kan het afwerken met een industriële lamp boven de eettafel.

Minimalistisch interieur

Een minimalistisch interieur kenmerkt zich door een strakke stijl en zo weinig mogelijk accessoires. Ook is veelal alles in dezelfde kleur en dit geldt dan voor wanden, vloeren en meubels. Wel kunnen er één of twee accentkleuren gebruikt worden om meer leven in het interieur te brengen.

Gotisch interieur

Een gotische interieur bestaat veel uit donkere kleuren aan de wand, zoals kastanjebruin, donkerbruin en bordeaux. Deze ruimte is ook erg geschikt als je een grote ruimte hebt, omdat donkere kleuren de ruimte optisch kleiner maken. Het meubilair is meestal ook donker en kan worden afgewerkt met enkele kleuren zoals bloedrood of paars. Dit is een specifieke interieurstijl die geliefd is van liefhebbers van mystiek. Ook het meubilair en de decoratie kan van Gotisch design zijn met bogen, krullen en speelse vormen. Ook de gotische kaarsen passen hier mooi bij.

Vintage interieur

Hou je van retro spullen dan is een vintage interieur helemaal jouw ding. Je kan zelf bepalen hoe vintage je het wilt hebben. Het kan met antiek, zodat je een heel oude stijl krijgt, of iets minder ver terug in de geschiedenis, bijvoorbeeld jaren 60 of 70. Hiervan zijn nog genoeg accessoires te koop bij bijvoorbeeld een kringloopwinkel of een rommelmarkt.

Japans interieur

Een interieur geheel in Japanse stijl. Het gaat bij dit interieur vooral om lijnen en vormen en organische kleuren. Werk veel met schermen of schuifdeuren, zodat het interieur van twee ruimtes op elkaar kunnen aansluiten. Om het af te werken, plaats je enkele bonsai boompjes.

Sfeer creëer je met de juiste raamdecoratie
De leukste woonaccessoires voor een kinderkamer
Meer sfeer met Ghalia oosterse lampen
Beveilig je huis met de juiste sloten
Hoe kun je sfeer uitdrukken bij een promotiefilm maken?
Creëer gezelligheid met slechts enkele Rivièra Maison woonaccessoires
Lekker Hangen? Koop een hangmat
Gietvloeren perfect voor families
Interieur
Woon accessoires
Woonaccessoires
Woonaccessoires onlineWoondecoratieTafeldecoratieTuindecoratieArtikelen WoonaccessoiresContact & LinksBlog Artikelen